Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 
 

Vrijwilligers

Stichting Behoud van 't Oud is een non-profitorganisatie die met financiële steun van begunstigers en vele vrienden volledig wordt gerund door vrijwilligers.

Stichting Behoud van 't Oud beschikt momenteel over bijna 30 vrijwilligers. In een prettige sfeer wordt samengewerkt aan de verdere uitbouw van de nog jonge organisatie.

Een uitdaging voor iemand die zijn talenten bijvoorbeeld uit het bedrijfsleven wil benutten en maatschappelijk betekenis wil geven.

Het bestuur van Stichting Behoud van 't Oud is dan ook op zoek naar vrijwilligers voor diverse functies. Interesse of wilt u meer informatie? Stuur dan een e-mail naar: info@stichtingbvho.nl

Momenteel zijn wij op zoek naar vrijwilligers voor de volgende werkgroepen/functies:

Tentoonstellingsgroep

Voorbereiding van een tentoonstelling is veel werk; onderzoek, uitzoeken van mooie en/of bijzondere voorwerpen in de eigen collectie is leuk, zeker in een enthousiaste groep. De tentoonstellingsgroep zoekt dan ook enthousiaste mensen die zich willen verdiepen in bepaalde onderwerpen. Niet dag in dag uit maar voor een thema dat hen interessant voorkomt. Na al dat gespeur en geschift, geschrijf en gezoek moet er een tentoonstelling opgezet en ingericht worden, ook daarvoor zoekt de tentoonstellingsgroep nieuwe enthousiaste mensen. Zo kunnen we met zijn allen nog jarenlang leuke, mooie en verrassende tentoonstellingen maken in diverse instellingen waar wij exposeren.

Evenementen groep

Veel tentoonstellingen gaan meer leven voor bezoekers als er ook evenementen worden georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan lezingen, fietstochten, wandelingen, excursies. De evenementengroep bekijkt samen met de tentoonstellingsgroep welk ondersteunende evenementen mogelijk zijn.

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die het leuk vindt lezingen te organiseren. Denk hierbij aan het uitwerken van het thema voor de lezing, het zoeken en contacteren van sprekers, het verzorgen van het promotiemateriaal en de organisatie van de logistiek. Ervaring met het organiseren van evenementen en een netwerk in de kunst & cultuur omgeving zijn een pre.

Ondersteuners commissie collectiebeheer

Wij zoeken voor onze commissiecollectiebeheer een vrijwilliger die het leuk vindt om vier maal per jaar onze vitrinekasten te wisselen van objecten. De vitrinekasten staan dooorgaans in verzorgings- en of verpleegtehuizen.
Tijdsinvestering in overleg.

Rondleiders voor het verzorgen van groepsrondleidingen.

Inzet op afroep.

Ondersteuners commissie collectiebeheer

  • collectieregistratie
  • digitaliseren van de collectie

Documentatie en archivering

Vrijwilliger voor documentatie en archivering, deze werkzaamheden kunnen vanuit huis worden uitgevoerd. Ca. 2 uur per maand

Promotie en PR groep

Deze groep zorgt voor de promotie van de tentoonstellingen en activiteiten. Deze groep onderhoudt ook de contacten met de verschillende media, organisaties op het gebied van erfgoed, diverse organisaties in gemeente Wierden en haar omgeving. Tevens zorgt deze groep ook voor het bijhouden van onze website.

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger met een achtergrond in communicatie of PR. Hij/zij vindt het een uitdaging om door middel van de vele communicatie kanalen (persberichten, nieuwsbrieven, website, etc.) de inwoners van Wierden en omgeving en onze begunstigers van Stichting Behoud van 't Oud op de hoogte te houden van onze activiteiten.

Ondersteuner commissie fondsenwerving

Voor het goed kunnen werven van donateurs zoeken we een vrijwilliger die het leuk vindt om de donateurwerving op te zetten. Het gaat om het meedenken over wervingsactiviteiten, het onderhouden van contacten met donateurs, het bijhouden van de donateurlijst en het versturen van de donateurnieuwsbrief. Een en ander vindt in nauwe samenwerking met penningmeester en secretaris/collectiebeheerder plaats.

PR/marketing-medewerkers

  • onderhouden sociale media
  • website: plaatsen van content, doen van aanpassingen in bouw, maken van (animatie)filmpjes
  • bijhouden vermeldingen stichting Behoud van 't Oud op externe sites
  • maken van arrangementen met derden
  • organiseren van evenementen en lezingen
  • uitvoeren van pr-activiteiten bij evenementen of bij andere organisaties

 

Mocht u interesse hebben in één van de bovenstaande vacatures of op een andere manier iets willen betekenen voor stichting Behoud van 't Oud: neem dan contact met ons op via: info@stichtingbvho.nl of tel: 06-43120921 voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.


Vrijwilligersverzekering

Vrijwilligers die in enig organisatorisch verband onverplicht en onbetaald werkzaamheden verrichten ten behoeve van onze stichting zijn automatisch verzekerd door gemeente Wierden. Meer info over deze vrijwilligersverzekering kan gemeente Wierden u verstrekken, men hoeft zich niet aan te melden voor deze verzekering.

In geval van schade

In geval van schade dient de benadeelde een schadeaangifteformulier in te vullen. Dit formulier kunt u opvragen bij gemeente Wierden. Schade-experts van de verzekeraar beoordelen de schademelding en de melder van de schade wordt getoetst aan de hand van het fraudebestrijdingsysteem. Dit alles om fraude en/of misbruik te voorkomen.

Giftenregeling

Onze stichting is niet in staat de onkosten van vrijwilligers te vergoeden. In ons geval kan de vrijwilliger de onkosten op het belastingformulier opgeven als gift. Het gaat hierbij om een vergoeding voor gemaakte (aantoonbare) kosten en niet om een vergoeding voor verrichte werkzaamheden. De vrijwilliger moet de onkosten declareren en aangeven dat hij / zij de declaratie gehonoreerd wil hebben.

Onze stichting bevestigd vervolgens dat de declaratie juist is en dat zij deze aan de vrijwilliger zal betalen. Tegelijkertijd maakt de vrijwilliger kenbaar dat de declaratie als gift zal worden omgezet ten behoeve van onze stichting. Deze acties kunnen overigens ook gelijk vastgelegd worden in de vrijwilligersovereenkomst. Voor giften geldt wel een drempel: ze kunnen pas in mindering gebracht worden op het inkomen als ze meer bedragen dan één procent van het zogenaamde verzamelinkomen.

Wie een uitkering heeft en aan de slag wil als vrijwilliger, dient dit altijd te melden bij de uitkerende instantie(s).

Copyright © 2020 Stichting Behoud van 't Oud
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren